Uvjeti korištenja i Polica privatnosti

Sadržaj na web stranicama https://spiro.hr zaštićen je autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranica https://spiro.hr bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama https://spiro.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu vlasniku ili bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka tvrtke Špiro Usluge, 10298 Donja Bistra, Bistrankska 4. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća (1) sve rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća (2) koristiti sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Špiro usluge d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti (1) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, (2) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za (3) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Ove web stranice sadrže i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Špiro usluge d.o.o. nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I UPOTREBA KOLAČIĆA

U svjetlu stupanja na snagu Uredbe (EU) 2016/79 Europskog parlamenta i Vijeća od 27.04.2016.g. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (opća uredba o zaštiti podataka) ili General Data Protection Regulation (GDPR) koja od 25.05.2018.g. zamjenjuje dosadašnji zakonski okvir zaštite osobnih podataka, koristimo pravila o zaštiti privatnosti koja razjašnjavaju naše obveze u vezi sa zaštitom Vaših osobnih podataka.

Poštujemo prava privatnosti naših posjetitelja i prepoznajemo važnost zaštite prikupljenih podataka o njima. Ova pravila o privatnosti odnose se na prikupljanje, pohranu i upotrebu osobnih podataka koje nam date.

Ova pravila zaštite privatnosti objašnjavaju sljedeće:

– Koje osobne podatke prikupljamo od Vas i kako
– Što su kolačići
– Gdje obrađujemo Vaše osobne podatke
– Kako možete pristupiti svojim osobnim podacima i ažurirati ih
– Zaštita Vaših osobnih podataka
– Zaštita Vaših prava u vezi osobnih podataka
– Zašto se povezujemo s drugim web stranicama
– Kako možemo izmijeniti politiku zaštite privatnosti

– Gdje i kako postaviti pitanja ili nas kontaktirati o Vašim osobnim podacima

Ako ste mlađi od 16 godina, morate obavijestiti roditelja ili skrbnika o našim pravilima privatnosti kako bismo dobili njihov pristanak za korištenje Vaših osobnih podataka.

Koje osobne podatke prikupljamo od Vas i kako

Prikupljamo osobne podatke o Vama kada komunicirate s nama putem e-maila preko kontakt forme na web stranici ili na drugi način, npr. putem društvenih mreža, prijavite se za naše posebne ponude ili druga ažuriranja ili ispunite ankete. Korištenjem naših usluga pristajete na korištenje Vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima. Možemo također dobiti informacije o Vama iz naše grupe i trećih strana s kojima imamo poslovni odnos.

Informacije koje prikupljamo i čuvamo o Vama mogu uključivati Vaše ime i prezime, adresu e-pošte, telefonske brojeve i brojeve mobilnih telefona, kućnu adresu, adresu za plaćanja, pojedinosti o podacima o plaćanju, IP adresi, kriterijima pretraživanja, odgovore na ankete, vrstu preglednika koji koristite (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox ili Safari), vrijeme kada pristupate web mjestu i koliko dugo, ID-ovi ćelija (to su jedinstveni identifikatori telekomunikacijskih tornjeva koje koristi Vaš mobilni telefon kada upotrebljavate usluge na temelju Vaših lokacija na mobilnom telefonu ili tabletu) i druge informacije o lokaciji (npr. GPS mjerenja), fotografije i druge sadržaje koje podijelite s nama kada koristite naše usluge, datum rođenja i sve druge osobne podatke koje nam možete dati u cilju kompletnog organiziranja Vašeg putovanja.

Također, možemo bilježiti pozive koje smo od Vas zaprimili ili koje Vi primate od nas.

Što su kolačići

Mi i naši poslovni partneri prikupljamo podatke o korištenju naših online usluga pomoću kolačića. Kolačići su vrlo male datoteke koje primamo s Vašeg računala ili drugog uređaja s kojeg pristupate na našu web stranicu. Kolačići nam pomažu u unaprjeđenju funkcionalnosti i korištenja našeg web mjesta kao i u analitičke i marketinške svrhe. Oni mogu pomoći prikazati informacije na web stranici koje odgovaraju Vašim interesima. Većina glavnih web stranica koristi kolačiće.

Gdje obrađujemo Vaše osobne podatke

Kada upotrebljavamo Vaše osobne podatke, kako je opisano u ovim pravilima, to može uključivati slanje tih podataka izvan Europskog ekonomskog prostora (EEP). Bez obzira na koji način to činimo, pobrinemo se da poduzmemo sve odgovarajuće korake kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke i Vaša prava. Dajući nam Vaše osobne podatke, slažete se da možemo prenositi, pohranjivati i obrađivati Vaše podatke izvan EEP-a. Vlade u određenim zemljama, kao što su SAD, imaju široke ovlasti za pristup podacima za sigurnost, prevenciju i otkrivanje kriminala i svrhe provođenja zakona.

Kako možete pristupiti svojim osobnim podacima i ažurirati ih

Imate pravo uvida u sve osobne podatke koje imamo o Vama. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, možete pod određenim uvjetima, koristiti svoja prava da dobijete potvrdu o obradi svojih osobnih podataka i koji su to podaci, izvršite uvid u svoje osobne podatke koji su pohranjeni, da ispravite ili dopunite osobne podatke koji su netočni, neispravni ili neažurirani, ograničite uporabu svojih osobnih podataka, prigovorite daljnjoj ili prekomjernoj obradi, blokirate nezakonitu obradu, zatražite brisanje osobnih podataka te da zaprimite kopiju osobnih podataka radi prijenosa drugom voditelju obrade.
Ako ste iz bilo kojeg razloga zabrinuti da osobni podaci koje držimo nisu ispravni, uvijek se slobodno možete obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka pisanim zahtjevom na adresu Špiro usluge d.o.o., Bistranska 4, 10298 Donja Bistra ili na naš e-mail info@spiro.hr .

Zaštita Vaših osobnih podataka

U svakom trenutku ćemo voditi računa o tome da provodimo odgovarajuće zaštitne mjere kako bismo osigurali sigurnost, cjelovitost i privatnost osobnih podataka koje ste nam dali. U tu svrhu postavili smo opravdane administrativne, tehnološke i sigurnosne mjere namijenjene za zaštitu Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, uništavanja, korištenja, izmjene ili otkrivanja. Također, slijedimo sigurnosne postupke koji zahtijevaju važeći zakoni o zaštiti privatnosti te je pristup istima omogućen samo našim zaposlenicima. Naši zaposlenici mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i važećem Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Zaštita Vaših prava u vezi osobnih podataka

Ukoliko u bilo kojem trenutku smatrate da smo prekršili Zakon o zaštiti osobnih podataka, možete se slobodno obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka na adresu Špiro usluge d.o.o., Bistranska 4, 10298 Donja Bistra ili na naš e-mail info@spiro.hr.

Također, u svakom trenutku možete podnijeti i pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10 000 Zagreb, www.azop.hr.

Zašto se povezujemo s drugim web stranicama

Naše web stranice sadrže poveznice na web stranice koje su u vlasništvu i kojima upravljaju druge organizacije. Svaka web stranica ima vlastitu politiku privatnosti i kolačiće, te Vas molimo da ih pročitate. Oni kontroliraju kako se vaši osobni podaci upotrebljavaju kada ih dajete tim drugim organizacijama ili su prikupljeni s kolačićima. Ne odgovaramo za bilo kakve informacije, materijale, proizvode ili usluge koje su dostupne putem tih web stranica ili za pravila privatnosti sadržana na web stranicama koje održavaju druge organizacije. Ako posjećujete druge web stranice, to učinite na vlastiti rizik.

Kako možemo izmijeniti politiku zaštite privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati naša pravila privatnosti, tako da ukoliko iste želite provjeriti, to možete svaki put kad nam date osobne podatke ili koristite naše web stranice.

Gdje i kako postaviti pitanja ili nas kontaktirati o Vašim osobnim podacima

Ako su Vam potrebne dodatne informacije o našim pravilima privatnosti, molimo da se obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka pisanim zahtjevom na adresu Špiro usluge d.o.o., Bistranska 4, 10298 Donja Bistra ili na naš e-mail info@spiro.hr .

Pozdravljamo sva Vaša pitanja, komentare i zahtjeve o našoj politici privatnosti.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Ukoliko želite promijeniti svoju dozvolu ili saznati kako obrađujemo vaše osobne podatke posjetite stranicu posvećenu Politici privatnosti.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak na Izjavu o kolačičima na našim internetskim stranicama.

Vaš pristanak odnosi se na sljedeće domene: www.spiro.hr

Nužni (1)

Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

NazivDavatelj uslugaSvrhaIstičeVrsta
CookieConsentspiro.hrStores the user’s cookie consent state for the current domain1 godinaHTTP Cookie

Statistički (5)

Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.

NazivDavatelj uslugaSvrhaIstičeVrsta
@@History/@@scroll|#spiro.hrNerazvrstanoSessionHTML Local Storage
_gaspiro.hrRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.2 godineHTTP Cookie
_gatspiro.hrUsed by Google Analytics to throttle request rateSessionHTTP Cookie
_gidspiro.hrRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.SessionHTTP Cookie
_pinterest_cmspiro.hrUsed by Pinterest to track the usage of services.1 godinaHTTP Cookie

 

Marketinški (6)

Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice.Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana.

NazivDavatelj uslugaSvrhaIstičeVrsta
ads/ga-audiencesgoogle.comUsed by Google AdWords to re-engage visitors that are likely to convert to customers based on the visitor’s online behaviour across websites.SessionPixel Tracker
GPSyoutube.comRegisters a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location.SessionHTTP Cookie
NIDgoogle.comRegisters a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.6 mjeseciHTTP Cookie
PREFyoutube.comRegisters a unique ID that is used by Google to keep statistics of how the visitor uses YouTube videos across different websites.8 mjeseciHTTP Cookie
VISITOR_INFO1_LIVEyoutube.comTries to estimate the users’ bandwidth on pages with integrated YouTube videos.179 danaHTTP Cookie
YSCyoutube.comRegisters a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen.SessionHTTP Cookie

 

Obavijest!