Špoljar vina logo

Vina Špoljar

Vina Špoljar spoj su obiteljske tradicije i primjene suvremenih znanja u proizvodnji vrhunske vinske kapljice.

Tradicija i znanje

Vinarija Špoljar, Donja Bistra

Obiteljsko gospodarstvo Danijel Špoljar iz Donje Bistre, na sjevero-zapadnim obroncima Parka prirode Medvednica njeguje uzgoj dobro poznatih sorti ovog kraja, među kojima se posebno ističu Graševina, Kraljevina, Muškat žuti, i Frankovka

Premium etiketa Špoljar Family Heritage odabrana je za predstavnika ovog kraja u ponudi vina Parka prirode Medvednica.

Vino obitelji Špoljar nezaobilazan je dio ponude brojnih restorana u Zagrebu i široj okolici, a često nagrađivane, vrhunske kapljice možete kušati i u Restoranu Špiro.

Graševina Špoljar, Donja Bistra

GRAŠEVINA

Na obroncima Medvednice Graševina se uzgaja stoljećima, a rado se pije u obiteljskom okruženju i na većim obiteljskim okupljanjima i proslavama.

Vino Graševina je slamnato-žute boje, izraženog mirisa na citruse i jabuke do blagih herbalnih nota, suhog okusa, srednjeg sadržaja alkohola i ekstrakta, ugodne gorčine i istaknute svježine.

Sljubljivanje vina sa hranom: hladna i topla predjela, glavna mesna jela, roštilj, riblja jela.

Rado se poslužuje u mesna jela iz Špirine ponude.

KRALJEVINA

Vinska sorta Bregovite Hrvatske. 

Kraljevina se odlično sljubljuje sa hranom, a ističe se diskretnim voćnim sortno prepoznatljivim čistim mirisom. Često se odabire za gemišt i kupaže s drugim bijelim vinima. 

Sljubljivanje vina s hranom: hrana koju prati blagi “finger food”, domaća šunka, kuhana šunka, slana predjela, meso iz tiblice i zalogaji od bijelog bakalara.

Kraljevina Špoljar, Donja Bistra
Muškat žuti - vina Špoljar, Donja Bistra

MUŠKAT ŽUTI

Mirisna sorta Muškat žuti osvojit će svakog ljubitelja vina. Ovo desertno, suho bijelo vino ima visok postotak alkohola i šećera pa se pije kao aperitiv prije jela ili nakon jela uz kolače i lagane voćne deserte, a najbolje ga je posluživati rashlađeno na temperaturi izmađu 14°C i 16°C. 

Muškat žuti je mirisno, svježe i slatkasto vino, svijetlo zelenkaste boje, intenzivnog i atraktivnog okusa. Tipičnih muškatnih aroma, slatke i obilne cvjetne note pomiješane su s intenzivnim mirisom muškatnog grožđa. Iako je slatkasto vino, zahvaljujući odlično sačuvanim kiselinama ima savršenu ravnotežu i ne djeluje nimalo dosadno,  već dapače uzbudljivo.

Sljubljivanje s hranom: lagani voćni deserti, pita, slatke štrudle, biskviti, bijela čokolada, kremšnite.

FRANKOVKA (crno vino)

Frankovka je vino intenzivne rubin crvene boje, srednjeg ekstrakta, osvježavajućeg voćnog okusa – nježnog, ali razigranog. Mirisom podsjeća na zrelo šumsko i bobičasto voće, a prosječni udio alkohola za Frankovku crno vino je oko 12%. Zavodljiva sorta crnog grožđa daje pitko crno vino ugodne kiselosti, skladnog i punog okusa. 

Sljubljivanje vina sa hranom: 
Vino se poslužuje blago rashlađeno na oko 16°C, a kao takvo izvrsno se sljubljuje uz razne tjestenine, jela s umacima, jelima od divljači i ribljim jelima.

Frankovka, Vina Špoljar Danijel, Donja Bistra
Frankovka, Vina Špoljar Danijel, Donja Bistra

ROSE (Frankovka)

Ružičasto vino od grožđa sorte Frankovka. Lijepe je ružičaste boje te odiše aromama crvenog voća – jagode maline i crvenog ribiza. Dolazi u polusuhoj varijanti. Rose vino često je priraslo nepcima nježnijeg spola.
Poslužuje se dobro rashlađeno na oko 8°C. .

D-cuvee, blend white wine

D-cuvee je kupaža vina od 3 sorte grožđa, odnosno 3 vrste vina. Vrhunsko polusuho vino zlatnožute boje, snažnog karaktera. Blend vino koje daje najbolje od sve tri sorte, izrazito herbalnih nota s blagim okusom vanilije, odležano u hrastovim bačvama. Poslužuje se rashlađeno na oko 8°C.

Sljubljivanje s hranom: Uz ovo elegantno vino lijepo odgovaraju jela od tamnog mesa kao što su ramstek i biftek, pačja prsa, morska riba, te jaki sirevi i tamne čokolade.

Kupaža D-cuvee blend, white wine Špoljar

Vina Špoljar na vašem stolu

Ako želite naručiti ili imate dodatnih pitanja vezanih uz vina Špoljar, ispunite obrazac i odgovor će Vam rado dati njihov proizvođač i vlasnik vinograda Danijel Špoljar.

Kontakt opcenito
Izjava o suglasnosti za korištenje osobnih podataka (Sukladno Uvjetima korištenja i Polici privatnosti)
Prihvaćenjem dajete svoju dozvolu da vas kontaktiramo u vezi vašeg upita, odnosno da Vam možemo slati priomidžbene poruke na vašu e-mail adresu.

Obavijest!